Conference Leiden-Delft-Erasmus Healthy Society and Digital Society Health & Well-being

Start date
End date
Location
Meeting & Event Center City Resort Leiden (naast CS)

Bijeenkomst Leiden-Delft-Erasmus Healthy Society en Digital Society Health & Well-being - 13 maart, 15:00, Leiden

Uitnodiging door prof. dr. A.W.M. (Andrea) Evers, trekker van het VSNU Digital Society, Health & Well-being-programma en prof. dr. ir. A.F.W. (Ton) van der Steen, voorzitter Medical Delta

In 2017 zijn de verschillende thema’s van het VSNU-onderzoeksprogramma Digital Society gelanceerd, waaronder Health & Well-being. In 2018 hebben de universiteiten specifieke programmalijnen geadopteerd. De rectoren van de Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit (LDE) hebben onder meer het thema Health & Well-being als een van de gezamenlijke door LDE te adopteren VSNU-thema’s gekozen. Universiteit Leiden is landelijk mede-trekker van dit thema.

In LDE verband hebben de Universiteit Leiden, TU Delft, en Erasmus Universiteit recentelijk gekozen voor een nieuwe strategische koers met een viertal profileringsthema’s, waaronder Healthy Society. Naar aanleiding van de eerdere bijeenkomst in november 2018 en de nieuwe strategie 2019-2024 inventariseren wij hoe we dit thema in LDE-verband verder gezamenlijk vorm kunnen geven en welke behoeftes er zijn om in dit programma in de toekomst verder te investeren. Gezien de nauwe aansluiting bij het Medical Delta-netwerk organiseren we deze bijeenkomst gezamenlijk.

Wat is het doel van deze bijeenkomst?
Het doel van deze bijeenkomst is om in LDE verband de invulling van het thema Healthy Society nader uit te werken en mogelijke wensen te inventariseren op dit thema.

Wie zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst?
Hoogleraren of PI’s van onderzoeksgroepen op het gebied van Healthy Society van de verschillende universiteiten worden uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Hoe meld ik me aan?
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een e-mail met uw contactgegevens te sturen naar abreugem@fsw.leidenuniv.nl. Voor vragen kunt u naar datzelfde adres mailen of bellen met mw. A. Breugem 071 527 3627.