Summer Course Sustainable Innovation into Practice

Startdatum
Einddatum

Studeren, innoveren en festival vieren ineen: op het festival Welcome to the Village in Leeuwarden werken Leiden-Delft-Erasmus studenten en docenten samen met maatschappelijke partners aan duurzame festivalinnovaties in de zomercursus Sustainability into Practice van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability.

Van 14 tot 23 juli werken multidisciplinaire projectteams aan hun producten of innovaties. Alle experimenten worden rechtstreeks op het festivalterrein uitgeprobeerd; bezoekers zijn daarbij de proefkonijnen. De nadruk bij DORP ligt op het experiment, want een plek om te testen is minstens zo belangrijk als het briljante idee zelf.

Om de grote uitdagingen van onze toekomstige wereld het hoofd te bieden, is innovatie nodig. Maar dat is normaal gesproken een lang en complex proces. DORP springt in dat gat en stopt een innovatiecyclus van 10 jaar, in 10 dagen. Een paar dagen oplossingen ontwerpen, je prototype bouwen én dit tijdens een festival testen. Alle stakeholders, van universiteit tot ondernemer, zijn aanwezig om snel te innoveren. Falen mag. Maar als het prototype werkt op het festival, waarom dan niet ook in de echte wereld? In het verleden ontstonden op deze manier al diverse startups.